Op vakantie met het nieuwe *bliep

Door op June 12th, 2015 in de categorie *bliep HQ

Voor de examenkandidaten is de zomervakantie al aangebroken, de rest van Nederland moet nog een maand wachten. Toch zijn de meeste vakantieplannen al gemaakt en om ervoor te zorgen dat jullie ook in het buitenland connected blijven, willen wij je even inlichten over het nieuwe *bliep in het buitenland. Ook voor gebruik buiten Nederland hebben er namelijk meerdere veranderingen plaatsgevonden aan het *bliepfront.

Laten we beginnen met het belangrijkste verschil: met *bliep ben je vanaf nu niet meer alleen in Europa bereikbaar, maar overal ter wereld! Voordat je op vakantie gaat kun je op bliep.nl/buitenland checken wat de tarieven zijn in het land waar jij naartoe gaat. Zoek je bijvoorbeeld op Spanje, dan zie je dat je een minuut kunt bellen voor 23 cent en een sms kunt versturen voor 7 cent. Wil je internetten? Op bliep.nl/buitenland zie je ook voor elk land de tarieven voor één losse MB en voor internetbundels.

Internet gebruiken in het buitenland

Verder is er een belangrijke verandering wat betreft het activeren van *bliep internet in het buitenland. Ten eerste moet je, voordat je vertrekt, dataroaming uitzetten. Doe je dit niet en start je in het buitenland Whatsapp of Facebook op, dan betaal je een bedrag per MB. In het buitenland is dit vaak geen leuke grap en de kosten kunnen dan erg snel oplopen. Hoe kun je dan wel internetten? We bieden voor de meeste landen vaste bundels aan van 10, 50 of 100 MB met een bepaalde geldigheidsduur. Bij elke bundel hoort een code die je voor activering van je internet moet sms’en naar 1280. Een voorbeeld: voor elk land in de EU sms je “EU100” naar 1280 en je wordt voor €7,50 voorzien van 100 MB die je een week kunt gebruiken. Op het moment dat je bundel ingaat moet je roaming wel weer aanzetten. Ook kun je altijd gratis het woord “verbruik” sms’en naar 1280 om te zien hoeveel MB’s je nog over hebt. Let wel: je hoeft je Nederlandse *bliep bundel niet aan laten staan als je in het buitenland bent, dat kost je alleen maar extra *blieptegoed.

Sms’en & bellen op vakantie

Sms’en in het buitenland gaat net zo makkelijk als in Nederland, maar bellen werkt iets anders dan je gewend bent. Het werkt een beetje zoals de eerste ouderwetse telefooncentrales van voor onze tijd, waarbij je door iemand werd doorverbonden met het nummer dat je wilde bellen. telefooncentrale
Bellen met *bliep vanuit het buitenland gaat als volgt: Wanneer je een nummer belt, wordt de verbinding verboken. Vervolgens word je door een anoniem nummer gebeld en wanneer je dit telefoontje opneemt, ben je in gesprek met degene die je wilde spreken. Niet schrikken van een anonieme beller dus! Het geldt echter wel gewoon als uitgaand gesprek dus de kosten gaan van je *blieptegoed af.

Laten we even al het voorgaande samenvatten zodat je succesvol kunt internetten, sms’en en telefoneren in het buitenland:

  • Ga je op vakantie met *bliep? Zet eerst alvast de optie dataroaming uit, voordat je beltegoed wordt opgeslokt door veel te dure buitenlandse MB’s. Op bliep.nl/buitenland kun je zien wat de tarieven en activatiecodes zijn voor het land dat je gaat bezoeken. Na activering van een internetbundel moet je dataroaming weer aanzetten.
  • Sms’en gaat zoals je gewend bent.
  • Wanneer je wilt bellen, word je eerst doorverbonden voordat je je gesprekspartner aan te lijn krijgt. Blijf je overigens lang weg of ga je erg ver de grens over? Dan kun je overwegen om een lokale prepaid simkaart te kopen, want anders kunnen de kosten erg oplopen.

Vanaf nu kun je overal bereikbaar blijven met *bliep, alvast een fijne vakantie!

602 woorden / 2 minuten